Pasca cu branza si ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 5 Mai 2013 | 17428 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 100 g unt
  • 2 lg zahar pudra
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pt. umplutura:
  • 600g branza de vaci
  • 6-7 lg zahar pudra
  • 5 oua
  • 1 pahar cu smantana
  • Pt. glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 3-4 lg lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza si ciocolata:

Aluatul: Se amesteca bine untul cu zaharul si praful de sare. Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca in continuare pana devine compozitia cremoasa. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta pana devine un aluat omogen si elastic. Se lasa 20 de minute sa se odihneasca.

Umplutura: Se mixeaza branza cu smantana si zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare. 

Se intinde aluatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt, imbracand si peretii acesteia. Se toarna compozitia de branza dupa care se da la cuptor timp de 10 minute la foc tare iar apoi la foc potrivit pt 45-50 minute sau pana este gata (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit in tava. 

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu laptele (adevarul e ca am pus lapte dupa ochi), se lasa un pic sa se racoreasca dupa care se toarna peste pasca in mijloc de unde se va prelinge pana pe margini. 

Se da la rece pana se intareste ciocolata dupa care se scoate din forma si se aseaza pe un platou. Se serveste rece si cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pasca